Voor de 85+ers is er nu ook rugby

Oude Meesters rugby wordt steeds populairder. Spelers van tientallen clubs in Nederland ontmoeten elkaar een paar keer per jaar in allerlei clsuterverbanden of eigen teams. Dit is de Bond ook opgevallen, dus werd er voorzichtig gepolst of er interesse was in een landelijke ‘veteranencompetitie’. En toen bleef het akelig stil.
Wat blijkt, de 35 plussers spelen vaak nog gewoon competitie in 4e en soms zelfs 3e Klasse of hoger. Bovendien vinden zij 6 recreantenwedstrijden per jaar, wanneer het hun uitkomt genoeg. Overigens zij n die 35 plussers steeds vaker 50 plussers en dat terwijl daar onlangs het ‘Walking Rugby’ voor werd ge├»ntroduceerd, nou ja voor 55+ ers dan.
Een heel nobel experiment, maar 55 plussers kunnen nog gewoon meedoen tijdens de Oude Meesters potjes, er wordt echt wel rekening mee gehouden indien nodig, want soms zijn ze tegen beter weten in nog bloedfanatiek.

Mocht je nou toch kiezen voor non-contact rugby en ben je 85+, kom je terug van een blessure of anderszins verhinderd om met de veteranen mee te strijden in de 1e, 2e of 3e helft op een vrijdag- of zaterdagavond, dan is het volgende vast iets voor jou.

https://www.rugby.nl/blog/ondertekening-bezegelt-offici%C3%ABle-lancering-oldstars-walking-rugby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *